1,2,3,4 Cupa si Campionatul!
1,2,3,4 Cupa si Campionatul!

    Asociatia Pescarilor de Crap din Romania – APCR,  a organizat pe lacul Sarulesti, Campionatul National de pescuit crap pe echipe sau individual cum vreti sa-i spuneti.
Ce inseamna acest campionat si care este diferenta intre CN Sarulesti si CN Corbu?
Simplu, la Sarulesti s-a organizat CN-ul individual iar la Corbu cel pe cluburi, acesta din urma stabilind clubul campion national si reprezentanta Romaniei la Campionatul Mondial.
Daca la Corbu, Clubul Green Lake a obtinut locul 6, la Sarulesti situatia a fost cu totul alta.

CN-ul Sarulesti a fost programat in 3 etape, iar la finalul acestora echipa cu cele mai putine puncte din 2 etape, urma sa fie numita Campioana Nationala 2012, iar primele 12 echipe vor participa la Cupa Romaniei desfasurata pe balta clubului Green Lake, Chiroiu 4.

Clubul nostru a avut inscrise sapte echipe a caror componenta a fost urmatoarea (ordinea de tragere la sorti din prima etapa):
25. Dan Stoica + Alex Dumitroiu
26. Stefan Muraru + Ionescu Tiberiu
27. George Alexandru + Matei Marius +Serban Daniel  
28. Ionescu Marian +Georgescu Nicolae
29. Liviu Cimpureanu + Trofim Cristian (RIP prietene)
30. Petre Iulian + Ciprian Domnica + Mircea Neascu
31. Vali Bosman + Alin Jantea


Etapa 1

Majoritatea echipelor din club nu cunosteau balta, locurile bune sau mai putin bune, asa ca ne-am bazat pe norocul tragerii la sorti si apoi capacitatea fiecarei echipe de a fructifica la maxim standul extras si comunicarea dintre echipele clublui.
Agitatia competitiei si numarul mare de echipe din club, m-au determinat sa iau pulsul la fiecare 2 ore, de parca eram la CN-ul pe cluburi si managerul isi facea simtita prezenta in stand.... sunau telefoanele ca la 112, unde s-a prins, la ce adancime, pe platou sau in agatatura, cat s-a nadit, cum s-a nadit, se pescuieste pe patul de nada sau in afara acestuia, etc etc...... cred ca trebuie sa rectific, mai rau ca la 112!
Dupa startul competitiei, in jur de ora 18:00 ajung cu apelul 112 in standul „La Biserica” unde pescuiau Vali si Alin, iar acestia nu raspund la telefon. Insist cu apelul de urgenta si intr-un final apelul este preluat,  fara salut sau alte politeturi,  „avem captura competitiei  19.59 Kg”, nu stiam ce sa spun ori cum sa reactionez, s-au scurs 6 ore de concurs, iar o echipa Green Lake are la sac un peste enorm.
Dupa acest croseu care imi taie resuflarea, vine si upercutul „dar mai avem si unul de 18.9 Kg”
Cu un asa inceput, am uitat ca si eu particip la aceasta competitie si mi-am luat in serios rolul de manager, astfel neglijand pescuitul in stand si am trecut la munca manageriala.
Totul decurge asa cu mi-am dorit, pana la un moment dat cand mai erau doar 12 ore din aceasta etapa, capturile erau constante, iar echipele Green Lake se aflau in grafic, primesc un telefon de pe acelasi stand „La Biserica”.... Iulica, am pierdut captura!
Eu panicat si dezamagit, nu-mi gaseam cuvintele sa-i imbarbatez, dar n-am apucat sa reactionez pentru ca..... „Adica ne-am batut singuri captura pentru ca am prins unul de 23 KG”
A urmat ultima noapte de concurs si o ploaie torentiala, vreme pe care nici cainele nu-ti vine sa-l lasi afara, dar echipa George si Marius au sfidat vremea si au pescuit in ploaie, fara cort sau sac de dormit, doar cu o umbrela si 4 lansete pe varful „insulei” au reusit imposibilul, 150 Kg de crap in 8 ore si cam tot atatia litri de apa in ghete.

La final, prima etapa avea sa ne aduca clubului locul 1 prin echipa George Alexandru / Dan Serban (Nasuk) / Marius Matei, captura etapei si locul 5 prin Vali Bosman si Alin Jantea, iar cum toate echipele noastre aveau o clasare buna, emiteau pretentii in continuare.




Etapa a-2-a!

21-24 Iunie, luna lui Ciresar care a fost mai degraba a lui Cuptor, avea sa ne aduca o a doua etapa cu temperaturi de peste 40 de grade, un peste mofturos si capturi putine.
In aceasta etapa ca si in urmatoarea se vor schimba sectoarele, iar dupa tragerea la sorti si istoria primei manse, putem spune ca singura echipa Green Lake cu sanse la podium este formata din Ionescu Marian si Georgescu Nicolae, acestia beneficiind de un stand foarte bun.
La finalul etapei cu numarul doi, echipa Ionescu/Georgecscu au ocupat treapta a treia a podiumului,iar dupa 2 etape acumulau 10 puncte care le confereau statutul de favoriti la titlul suprem, Campioni Nationali APCR 2012.
Urma ultima etapa, unde trebuiau sa prinda un stand bun si astfel sa devina campioni nationali.


Etapa a-3-a!

Ultima etapa a fost o lupta intre echipele noastre, iar inainte de ultima noapte titlul se juca intre echipele Ionescu/Georgesu si Bosman/Jantea.
In primele 60 de ore lupta dintre cele doua echipe a fost pe muche pe cutit, numai ca diferenta s-a facut in ultima noapte, cand echipa Bosman/Jantea a schimbat strategia si a mers pe totul sau nimic. Schimbarea de strategie a dat rezultatele dorite si astfel in ultima noapte au reusit sa puna pe saltea 6 pesti totalizand peste 43 Kg, castigand detasat lupta pentru locul 1 cu o diferenta de 45 Kg.
Dar cum nicio poveste nu se poate termina fara happy ending, ultimele ore de concurs aveau sa aduca echipei Dan Stoica/Alex Dumitroiu captura etapei, un super exemplar de crap comun de peste 22 Kg si locul doi in clasamentul etapei cu numarul trei.



Daca CN-ul de la Corbu ne-a adus un loc 6 pe cluburi, aici la CN-ul APCR Sarulesti am monopolizat podiumul.
Un adevarat succes Green Lake intr-o competitie dominata de clubul nostru.

Clasament general dupa trei etape:
1. Vali Bosman, Alin Jantea si Campioni Nationali 2012
2. Nicolae Georgescu, Marian - Vice Campioni  
3. Dan Stoica, Alexandru Dumitroiu
Captura campionatului a fost adjudecata tot de campionii natioanali Vali Bosman, Alin Jantea.

Sa nu uitam cine a contribuit la aceste rezultate si fara de care aceste erau doar un vis, Bogdan Dragan!




Al vostru Iulian Petre!