Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Recomandare fire
MesajScris: 28 Feb 2010, 17:14 
Neconectat
User GL

Afacut senzatie din cauza pretului,rezistenta in timp la un fir de 0,40 e putin mai mare decit la un fir mai subtire.Marea calitate la un mono este timpul de ,udare,,al firului care permite o elongatie mica.
Parere personala O:-)

http://www.crapfan.ro

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 16:23 
Neconectat
VIP GL

Salut,
Cunoaste sau a folosit cineva urmatorul fir:

"Bullet XT

Bullet XT este un monofilament conceput de Kevin Nash cu ajutorul lui Jim Gibbinson, unul dintre cei mai respectati pescari de crap ai tuturor timpurilor, celebru pentru testele sale meticuloase. Impreuna, Nash si Gibbinson au produs un fir cu o mare rezistenta la nod si la abraziune. La data aparitiei pe piata, Jim Gibbinson a testat toate celelalte fire de pe piata de crap si a constatat ca, la diametre egale, niciunul nu egaleaza performantele obtinute de Bullet.

Firul are o elasticitate mica spre medie, se scufunda rapid, are o culoare verde oliv ideala pentru camuflaj, este surprinzator de suplu, avand in vedere rezistenta lui exceptionala, si este excelent pentru aruncari. Calitatile lui ies in evidenta mai ales pe ape cu agatatura sau cu vegetatie abraziva, acolo unde Bullet face fata in cele mai dificile conditii. Teste independente desfasurate de reviste sau magazine de pescuit au constatat ca Bullet este MULT mai rezistent decat valorile trecute pe eticheta produsului.

Fiecare rola de fir are marcaje din 250 in 250 de metri, pentru a indica precis cantitatea de fir folosita."
Am atasat si o poza.

Fişiere ataşate:
1170-bullet-mono.jpg
1170-bullet-mono.jpg [ 47.85 KiB | Vizualizat de 11368 ori ]
Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 09:51 
Neconectat
User nou

0.40, 0.43?? pe majoritatea baltilor dintr-o tara situata "sub nivelul" Romaniei :p nu ai voie cu fir mai mare de 0.30...si inspectorii chiar il masoara uneori, daca au dubii la "ochi", cu micrometrul. Ei considera ca daca folosesti fir mai gros esti tentat sa tragi mai tare de pesti si creste riscul sa-i ranesti grav - ceea ce este adevarat, nu?
In nebunia voastra competitionala, graba de a prinde peste si de a castiga concursuri va face sa trageti de saracii parteneri de sport ca si cum i-ati lua la shtanga. Si nu va ajunge sa prindeti 5-6 bucati, ci vreti,daca s-ar putea,...fara numar , fara numar:-? !! killeri sportivi ce sunteti :-q :))
Pe pontonul 5 -Chiroiu am prins o frumusete de crap de vreo 6 kg care avea gura sfartecata pana la "ureche"...Sa fiu in locul lui Valer eu nu v-as lasa cu fir asa de gros. De fapt, nu v-as lasa deloc :)) ...

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 10:41 
Neconectat
User nou

kepsa :
Salut,
Cunoaste sau a folosit cineva urmatorul fir:

"Bullet XT

Bullet XT este un monofilament conceput de Kevin Nash cu ajutorul lui Jim Gibbinson, unul dintre cei mai respectati pescari de crap ai tuturor timpurilor, celebru pentru testele sale meticuloase. Impreuna, Nash si Gibbinson au produs un fir cu o mare rezistenta la nod si la abraziune. La data aparitiei pe piata, Jim Gibbinson a testat toate celelalte fire de pe piata de crap si a constatat ca, la diametre egale, niciunul nu egaleaza performantele obtinute de Bullet.

Firul are o elasticitate mica spre medie, se scufunda rapid, are o culoare verde oliv ideala pentru camuflaj, este surprinzator de suplu, avand in vedere rezistenta lui exceptionala, si este excelent pentru aruncari. Calitatile lui ies in evidenta mai ales pe ape cu agatatura sau cu vegetatie abraziva, acolo unde Bullet face fata in cele mai dificile conditii. Teste independente desfasurate de reviste sau magazine de pescuit au constatat ca Bullet este MULT mai rezistent decat valorile trecute pe eticheta produsului.

Fiecare rola de fir are marcaje din 250 in 250 de metri, pentru a indica precis cantitatea de fir folosita."
Am atasat si o poza.

Eu folosesc 0,43 cand pescuiesc in balti cu foarte multa agatatura, fara sa ranesc pestii cum apreciaza cineva. Este un fir foarte bun.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 10:52 
Neconectat
VIP GL

Salut Doru,
Pentru Chiroiu 4, firul mai sus amintit de 0,29 este prea subtire?
Multumesc anticipat pentru sfat. Astept si alte sfaturi din partea colegilor de breasla.
O zi buna si fire intinse.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 12:35 
Neconectat
VIP GL

Salut El Negreka,
Eram curios sa-mi spui, daca se poate, unde sau pe ce bazine (la noi sau in alte tari!) sunt restrictii privind grosimea firului folosit: maxim 0,35mm :-\ .
Din cate stiu eu (in Portugalia, Spania si Franta) nu s-au pus astfel de restrictii.
Nici la C.N. de pescuit la crap 2009 nu au existat specificatii privind grosimea firelor folosite (vezi regulament organizare), ci doar la monturi.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 13:06 
Neconectat
User GL

Nu stiu de unde le scoate olandezu asta, dar un lucru e sigur si anume ca si-a limitat singur accesul pe multe balti. Io pe unde te prind pun Rottwilerul meu sa faca cunostinta cu bucile tale. (asta pt ca ne-ai facut pe toti di Green Lake botanisti). :-!
Sa revenim la fire, in Anglia sunt balti care impun fir de minim 10lb, deci aprox 0.30mm, altele 12lb si unele care au agatatura cum e pe Chiroiu 15lb. Ideea e sa poti scoate crapii si sa nu tarasca dupa ei montura cu plumb si ce mai ramane din linia principala. Cum majoritatea folosim forfacuri de la 15lb in sus, ideea de a avea o linie cu care sa poti scoate crapul pe mal mi se pare de bun simt.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 13:13 
Neconectat
VIP GL

Salut Mike,

Multumesc de lamurire.
O parere despre firul amintit mai sus si grosimea lui: Bullet XT poti sa-mi spui.
Multumesc anticipat.
O zi buna si fire intinse + vreme frumoasa.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 15:16 
Neconectat
User nou

mikecarp :
Nu stiu de unde le scoate olandezu asta...

nu le scot, le visez...nu stii ca si eu sunt... botanist? :))
Pe majoritatea lacurilor de crap (amenajate) din Olanda grosimea firului este limitata la 0.30...
"Het vissen met nylon dikker dan 30/100 is verboden!" adica "pescuitul cu fir mai gros de 30/100 este interzis". (http://karperput.com/regels1.html) Pe unele lacuri nu este limitata doar grosimea firului, ci si greutatea plumbilor, la max 50 grame, asa cum puteti citi pe linkul de mai sus.
Restrictii de acest fel gasesti si pe lacurile din Anglia si pe cateva din Franta

mikecarp :
... un lucru e sigur si anume ca si-a limitat singur accesul pe multe balti.

sa-mi spui si mie baltilea acelea ca sa stiu sa nu fac drumul de pomana pana la ele :))

mikecarp :
Io pe unde te prind pun Rottwileru sa faca cunostinta cu bucile tale. (asta pt ca ne-ai facut pe toti di Green Lake botanisti). :-!

termenul de "botanisti" nu-mi apartine, el a fost pronuntat de un priten de-al vostru :) , la o discutie presarata cu mult umor si voie buna, in fata unui magazin de specialitate de pe langa stadionul Dinamo...dar am luat la cunostiinta despre propunerea ta "canina" si am sa procedez in consecinta = imi duc bucile la cosmetica ca sa fie cat mai placute pt falcile killerului tau.
Imi rezerv insa dreptul sa o consider amenintare reala si sa iau si alte masuri.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 16:43 
Neconectat
User GL

kepsa :
Salut Mike,

Multumesc de lamurire.
O parere despre firul amintit mai sus si grosimea lui: Bullet XT poti sa-mi spui.
Multumesc anticipat.
O zi buna si fire intinse + vreme frumoasa.

Salut Kepsa. Nu am folosit firul dar am prieteni care-l folosesc si sunt foarte multumoti de el, mai ales cei care pescuiesc pe ape cu agatatura. Are o rezistenta la abraziune si nod excelenta, doar ca e putin cam sarmos. Asta e tot ce pot sa-ti zic, dar nu e experienta mea cu acest fir. Doar ce mi-au spus prieteni care-l folosesc.
Numai bine.

Sus

Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot

Reclama:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Următorul