Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Boiliesuri pt 2010
MesajScris: 20 Ian 2010, 20:13 
Neconectat
User nou

misu_sipanu :
Cind citesti printre rinduri aflii multe,Iulica e a doua informatie tare ,dupa cea cu cirligele de la Cup Chiroiu vara.De sbs...am auzit ceva birfe despre importator.De fapt importatori ca sint mai multi. \m/

Corect =:) foarte bine punctat ...iar referitor la birfe am auzit si eu de 2 importatori sbs ...restul nu stiu cit de "importatori" sunt vorbeste lumea :-@

Sus

MesajScris: 20 Ian 2010, 20:47 
Neconectat
Admin GL

mixurile care le folosesc la fabricarea bilelor in diverse combinatii in functie de anotimp ,balta si peste vizat.

-squid -solar
-squid -sbs
-red hering-solar
-club mix -solar
-Quench-solar
-3 D-Nutra
-BFM-Nutra
-1016-Senzor

De obicei minim 3 din aceste mixuri le combin cand fac bile

Sus

MesajScris: 20 Ian 2010, 22:04 
Neconectat
User GL

iorgu :
Doamne ce termeni, ce notiuni, ce denumiri :-\ Pentru mine ca pescar de crap ce am folosit atat ca nada si ca momeala doar porumb,sub diferite stari:verde uscat,jilav,conservat, este cu totul strain modul vostru de discutie. Va asigur ca am avut rezultate remarcabile.
Dar *-:) odata cu informatia referitoare la un site nou,am venit sa aflu avantajele si metodele pescuitului cu boillesuri. Cred ca vom avea o comunicare interesanta si costructiva.
Cine ma ajuta si cu ce sa incep? :-\

Iubiti natura,merita :x

iote' Iorgule cam ce baboi se prind la bile facute de noi
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... er_id=4184

Crap-One
producator accesorii pescuit
http://www.crap-one.ro

Sus

MesajScris: 21 Ian 2010, 09:51 
Neconectat
User nou

Ohooooooooooo mult de vb nene......
:)

Pentru inceput doresc sa aflu montura necesara pescuitului de crap, marime carlig,marca recomandata, fir (textil sau normal) grosime, cotele aprox.ale monturii si modul de legare a
bilei care am auzit ca pe anumite balti face minuni

Pai sunt 3 monturi mai de baza:
- montura inline (inline rig)
http://media.photobucket.com/image/inli ... 060011.jpg
- montura cu plumb pierdut (safety clip rig)
http://www.carp-fishing-tactics.com/ima ... p-rigs.jpg
- montura elicopter (helicopter rig)
http://www.carpland.co.uk/rigd1.gif

La fire fiecare isi alege ce ii place in ce are icredere si mai ales buget. Sunt 2-3 firme mai consacrate care fac fire bune pt monturi Kryston, Sufix si Korda. Fiecare face cate ceva bun si fiecare are fire dedicate unele textile simple altele cu camasa (imbracaminte de silicon) altele mai moi altele mai rigide etc

Bila sau porumbul, peletele se leaga pe ac prin nodul fara nod (Knotless knot)
Ai aici un filmulet care iti arata cum. Poti atasa bile, pelete, porumb, momeli artificiale, buchetele de viermusi etc
http://www.youtube.com/watch?v=rl8FbKe_f6U
http://www.youtube.com/watch?v=4ABlZ8F6nmo

Doresc sa stiu daca pe o balta unde nu s-a dat la boillesuri, avem rezultate sau trebuie sa il invatam cu ele :-\ (bilele)

Asta e e o teorie care insa se discuta pt ca multi prefera sa pescuiasca la ce mananca crapul pe balta respectiva (cu ce e furajat). Pe orice balta se poate pescui la boiles insa trebuie 3-4 lucruri sa faci:
1 sa nadesti cu bile constant si mai cantitativ ca sa invete de boiles
2 sa te asiguri ca boilesul e pe gustul lui si cu cat e mai bun cu atat il va cauta doar pe cel mai bun
3 sa ai bani
4 sa ai timp (pt ca nadirea pe o balta salbatica necesita munca, timp , trebuie prenadit inainte etc)

Conteaza diametrul,culoarea,aroma,combinatia cu altceva sau depinde de marimea crapului pe care dorim sa-l capturam ? (normal vrem numai bucati de top :) )

Conteaza tot. Prima data o sa inebunesti cata informatie pare si ce teorie este dar e simplu.
Foarte mult depinde de locul in care pescuiesti, cum e balta (fund, substrat , stuf, gropi adancime etc) pestele din balta si ce peste vrei sa prinzi din balta aia
Diametrul - conteaza uneori dar alteori nu. sunt bile mari care prind pesti mari dar sunt si bile mici care prins pesti mari
La culoare parerile sunt foarte impartite. Sunt multi care spun ca nu conteaza deloc altii care spun ca conteaza, iar albul ar fi cea mai buna culoare
Crapul se poate selecta ca marime prin ce pui in boiles. Dar aici mai incolo vb
Exista o anumita perioada a anului cand suntem favorizati de pescuitul cu boillesuri?

Nu neaprat si direct. Cu predilectie pe vreme calda/calduta se prinde mai bine decat iarna unde sunt conditii mai grele de pescuit iar crapul se hraneste mai putin si este mai inactiv

Dupa cum spuneam e mult de vb
sunt multe articole pe internet care merita citite
Si ca sa fac "reclama" la toata lumea si sa nu mai fie polemici iti recomand 3 site-uri unde gasesti articole si pt avansati si pt incepatori

http://www.carpnews.ro/?action=articole
http://www.bigfish.ro/articole
http://www.crap.ro/pagina/toate-articolele/4/1

Sper sa nu supar pe nimeni ca am pus atatea linkuri dar mai bine sa vezi sa citesti si dupa ce nu intelegi sa intrebi
;)

Si trebuie sa mai tii cont de cateva aspecte
1.sunt nade care prind pescari, nu peste
2.sunt multe lucruri simple care sunt importante la fel ca nada (alegerea locului de pescuit, cunoasterea baltii si a potentialului ei, identificarea vadurilor bune (ideal sa inveti pe unde umbla crapii...ruta lor de patrulare) localizarea pestelui etc)
3. sa ai incredere in tine si in nada ta
4. sa nu uiti ca daca ai pescuit de 2 ori pe o balta si nu ai prins peste asta nu inseamna neaparat ca e balta proasta
Si ar mai fi cateva dar usor usor.......

Sus

MesajScris: 21 Ian 2010, 12:06 
Neconectat
User GL

Dane sincer sa fiu nu ma asteptam la un raspuns atat de pertinent si de complex.Ai abordat la modul cel mai profesionist toate intrebarile mele.Sunt sigur ca prin acestea vom ajuta multi pescari.
Am obiect de studiu vreo doua zile. Credeam ca stiu multe, dar mai am f.f.multe de asimilat.
Iti multumesc mult si pentru informatiile legate de adresele unde sa intru si sa aflu ce ma intereseaza. Poate facem o iesire impreuna, dispun de logistica necesara si de mijloc de transport.
Esti invitatul meu ^:)^

Sus

MesajScris: 21 Ian 2010, 20:14 
@ Manfishing

Super raspunsuri,multumesc in numele celor care inca sunt incepatori in pescuitul cu bile

@ Iorgu

Iti recomand la inceput sa folosesti bile care prind pe baltile unde te vei duce (bile deja folosite aici si care dau rezultate, iar daca te apuci de facut bile, cumpara mixuri deja consacrate si foloseste reteta lor.
Iti recomand cu caldura bilele GY1 :D , adica cele facute de George, sunt cu adevarat prinzatoare.

Eu unul anul acesta voi merge pe 1016 Senzor (dar facute de mine), GY1 (facute de George) si inca un tip bazat pe un mix la care lucrez de ceva timp si anul asta incep sa il rulez si sa il testez. Rezultatele vor fi postate aici, la rubrica capturi :D (asta inseamna sa ai incredere in bilele tale).
Bineinteles nu voi elimina si alte variante, deja iau in considerare un mix renumit de la CC Moore, urmand ca in functie de rezultate sa continui sau sa schimb ceva .

Si inca ceva, stati aproape si urmariti emisiunile CarpShow Tv, vor fi prezentate in detaliu modurile de producere a boiliesurilor, monturi clasice si tehnici de pescuit la crap.

Sus

MesajScris: 21 Ian 2010, 20:40 
Neconectat
User GL

Teddy subiectul ma intereseaza sincer dar fiind putin mai in varsta nu cred ca mai am timp multi ani de zile sa fac testari. GABITZA era mult mai tanar si DOAMNE,DOAMNE A CONSIDERAT CA A FACUT DESTUL BINE SI L-A CHEMAT UNDE AJUNGEM CU TOTII. Deci atac subiectul si sper sa primesc raspunsuri: punct ochit -punct lovit *-:)
Multumesc ptr. intelegere dar sunt sigur ca toti vrem sa asimilam, aprofundam si sa avem rezultate
(pe masura priceperii si experientei noastre) cat mai repede. Crede-ma ca voi urmari si va voi ,,STRESA" cu intrebarile mele, la cre nici nu ma gandesc sa nu primesc raspuns.

Iubestenatura,merita :x

Sus

MesajScris: 21 Ian 2010, 21:20 
Neconectat
User GL

mosharu :
iorgu :
Doamne ce termeni, ce notiuni, ce denumiri :-\ Pentru mine ca pescar de crap ce am folosit atat ca nada si ca momeala doar porumb,sub diferite stari:verde uscat,jilav,conservat, este cu totul strain modul vostru de discutie. Va asigur ca am avut rezultate remarcabile.
Dar *-:) odata cu informatia referitoare la un site nou,am venit sa aflu avantajele si metodele pescuitului cu boillesuri. Cred ca vom avea o comunicare interesanta si costructiva.
Cine ma ajuta si cu ce sa incep? :-\

iote' Iorgule cam ce baboi se prind la bile facute de noi
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... er_id=4184

Moshare sunt sigur ca datorita experientei tale nu vei considera(si nu vreau) acest comentariu ca o jignire sau ca o postare obraznica.Eu sunt o persoana cu bun simt,matura si trecuta prin furcile caudine ale vietii. Datorita virusului genetic pe care (nu doar noi) il avem in domeniul pescuitului mi-am permis sincer sa te abordez. Imi plac exemplarele de TOP:11,500kg, 15kg, 17kg, 18,500kg, 19kg, pe care cu siguranta ai avut satisfactia si meritul sa le pui pe mal dupa un drill excelent si dupa cresterea la maxim a adrenalinei. DAR AICI ESTE ESENTA INTREBARII MELE: oare nu este ceva artificial in ale pescuitului de CRAP, sa il prinzi intr-un acvariu,ceva mai mare. Adica am pasari pe batatura, le dau boabe in fiecare zi, vine nasul la noi si taiem gaina sau curcanul cel mai gras. Te rog sincer sa ma crezi ca am multe capturi de TOP, poate sau nu mai frumoase prinse pe balti <fara clopotel la ora de masa>. Doamne am cu mult mai multe esecuri (de n ori) pana la satisfactii. Sunt si imagini foto,(le-am postat pe un site de pescuit) si am fost ironizat.Sunt sigur ca nu de acelasi lucru am parte de la tine. PROPUNERE: am balti cu bucati de CRAP ,dimensiuni si greutati DORITE de multi, pe care te invit sa facem o colaborare in echipa pentru sustinerea modului de nada si momeala. Apreciez foarte mult deschiderea ta spre aceasta propunere si sunt sigur ca am multe de invatat. Manusa este aruncata te rog mult ridic-o :ymapplause: Iubeste natura,merita :x

Sus

MesajScris: 22 Ian 2010, 12:02 
Neconectat
User nou

Salut Iorgu
Multumesc de invitatie cine stie poate ne vedem pe balta candva.

Din ce stiu eu, din ce citesc si mai ales din ce vb cu amici de-ai mei care pescuiesc si testeaza mult mai mult ca mine (iar unii sunt foarte titrati) va pot ajuta cu mare placere. :)

Sus

MesajScris: 22 Ian 2010, 18:29 
Neconectat
User GL

Dane si Teddy va multumesc mult la amandoi, dupa aprofundarea celor recomandate, vin cu noi si sper reale nedumeriri si intrebari. CRED CA MI-AM GASIT SITE-UL CAUTAT DE MULT :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:

Iubiti natura merita :x

Sus

Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot

Reclama:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Următorul