iulian petre :
marius6251 :
multumim pentru retete, dar spune si modul cum le-ai folosit (nadit) pentru a avea rezultatele de care vorbesti.
------------
E greu de zis cum anume am nadit ca asta este in functie de cum "mananca" pestele , cantitatea de peste in balta si multe altele .
o sa ma limitez doar la balta Chiroiu4 unde in toamna au fost doua concursuri intre membrii clubului si am venit sa vad daca merge frankfurterul aici . Apa era inca calduta asa ca am ales sa nadesc mult cu bile tari pentru ca in fata aveam o "poteca" pe care trec crapii si nu vroiam sa-i las sa treaca mai departe la ceilalti concurenti . Am luat o galeata si am inceput sa tai in ea bile tari in doua ,in patru si intregi (aproximativ 3 kg) Am adaugat si niste pelete de peste si am nadit cu SPOMUL

. Rezultatul a fost cel asteptat ca dupa vre-o 8 ore cand a intrat pestele am inceput sa prind constant dar am intretinut din cobra locul .Pescuiam cu doua bile tari de 20 frankfurter sau cu trei jumatati de bila . Vecinii din stanga (3 echipe) erau ca la spectacol

. A doua zi nu am masi nadit cu Spomul pe "poteca" ca batea prea tare vantul si nu mai ajungeam cu monturile acolo si a fost o greseala ca au inceput sa prinda si cei din stanga mea . IN fine am reusit sa pierd locul 1 la 2 kg dar mi-am ajudecat captura .
La o saptamana alt concurs intre membrii dar intre timp se racise foarte rau afara si apa era sloi. Culmea cad iar in zona unde pescuisem cu o saptamana in urma dar cu doua standuri mai in stanga .Deja credeam ca stiu ce-am de facut si am nadit exact la fel cum nadisem cu o saptamana inainte si astept ,astept trece ziua ,trece noaptea si nimic

. Nu-mi venea sa cred ca nu am prins nimic aproape 20 de ore si m-am bagat in cort ganditor .Stau in cort si ma gandesc ca nu cumva sa am in fata prea multa mancare si pestele sa se hraneasca timid si nu gaseste montura . Scot toate lansetele din apa ,schimb carligele de doi cu patru si pun momeli mici (raschetam bila de 20 in 12/14) si invelesc in putina pasta de bile . Lansez dar in zone unde nu am nadit si ma apuc pe asteptat ....

dupa vre-o ora apare prima captura ,si inca una si inca una si inca una

si uite cum dupa 24 ore invat cum sa-l prind pe domnul crap in conditiile alea vitrege . Vecinii de stand nu au reusit sa prinda nimic dar puteam sa ma alatur si eu lor daca nu aveam o sclipire de moment

. Am castigat locul 1 si ...iar captura

. Ti-am scris acesta mica poveste sa vezi ca de la partita la partida se nadeste alfel si cand este vorba si de balti diferite e mai greu de zis cum trebuie sa nadesti ca trebuie sa vezi singur CAT si CUM trebuie sa nadesti in functie de "mersul baltii" si al pestelui .
o zi buna ! ....si ar trebui sa deschidem un topic cu "povestiri din concursuri" si strategii alese

Din intamplare la primul concurs intre membrii, cel pe echipe, am pescuit chiar in stanga ta.
Ai uitat sa spui ca atat eu cat si colegul meu de echipa Teddy am ajuns la o ora dupa ce concursul incepuse si la 2 ore dupa ce se nadisera deja locurile. Intr-adevar in prima noapte ai prins peste si noi nu am avut nici o captura. Dar sa spui ca a doua zi n-ai mai nadit este chiar gogonata. Uiti ca ai aruncat vreo 20 sau mai multe de SBOMB-uri cu bile si pelete. In schimb eu si Teddy am nadit cu cobra cateva kg de bile. Rezultatul a fost ca la finalul concursului am ajuns pe locul 3.
Bilele au fost tot frankfurter, dar reteta noastra si ne-au adus 9 sau 10 capturi, nu mai stiu ce cantitate in doar 20 de ore, deoarece am inceput sa prindem de sambata de la pranz si concursul s-a terminat duminica la 10.
Mai uiti o chestie ai fost cap de stand.
Nu trebuie sa inventezi chestii ca sa spui ca ai retete de boiliesuri. Nimeni nu contesta ca retetele tale sunt bune, s-a dovedit ca prind peste mult si mare. Dar lauda de sine nu prea este buna.
Asteptam retete noi de la tine. Cand vrei sa faci lucruri bune iti reuseste.