Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete bile
MesajScris: 19 Dec 2010, 20:17 
Neconectat
User GL

iulian petre :
marius6251 :
multumim pentru retete, dar spune si modul cum le-ai folosit (nadit) pentru a avea rezultatele de care vorbesti.

------------

E greu de zis cum anume am nadit ca asta este in functie de cum "mananca" pestele , cantitatea de peste in balta si multe altele .

o sa ma limitez doar la balta Chiroiu4 unde in toamna au fost doua concursuri intre membrii clubului si am venit sa vad daca merge frankfurterul aici . Apa era inca calduta asa ca am ales sa nadesc mult cu bile tari pentru ca in fata aveam o "poteca" pe care trec crapii si nu vroiam sa-i las sa treaca mai departe la ceilalti concurenti . Am luat o galeata si am inceput sa tai in ea bile tari in doua ,in patru si intregi (aproximativ 3 kg) Am adaugat si niste pelete de peste si am nadit cu SPOMUL ;) . Rezultatul a fost cel asteptat ca dupa vre-o 8 ore cand a intrat pestele am inceput sa prind constant dar am intretinut din cobra locul .Pescuiam cu doua bile tari de 20 frankfurter sau cu trei jumatati de bila . Vecinii din stanga (3 echipe) erau ca la spectacol :)) . A doua zi nu am masi nadit cu Spomul pe "poteca" ca batea prea tare vantul si nu mai ajungeam cu monturile acolo si a fost o greseala ca au inceput sa prinda si cei din stanga mea . IN fine am reusit sa pierd locul 1 la 2 kg dar mi-am ajudecat captura .

La o saptamana alt concurs intre membrii dar intre timp se racise foarte rau afara si apa era sloi. Culmea cad iar in zona unde pescuisem cu o saptamana in urma dar cu doua standuri mai in stanga .Deja credeam ca stiu ce-am de facut si am nadit exact la fel cum nadisem cu o saptamana inainte si astept ,astept trece ziua ,trece noaptea si nimic :-? . Nu-mi venea sa cred ca nu am prins nimic aproape 20 de ore si m-am bagat in cort ganditor .Stau in cort si ma gandesc ca nu cumva sa am in fata prea multa mancare si pestele sa se hraneasca timid si nu gaseste montura . Scot toate lansetele din apa ,schimb carligele de doi cu patru si pun momeli mici (raschetam bila de 20 in 12/14) si invelesc in putina pasta de bile . Lansez dar in zone unde nu am nadit si ma apuc pe asteptat .... :-w :-w dupa vre-o ora apare prima captura ,si inca una si inca una si inca una =)) si uite cum dupa 24 ore invat cum sa-l prind pe domnul crap in conditiile alea vitrege . Vecinii de stand nu au reusit sa prinda nimic dar puteam sa ma alatur si eu lor daca nu aveam o sclipire de moment :p . Am castigat locul 1 si ...iar captura :-* . Ti-am scris acesta mica poveste sa vezi ca de la partita la partida se nadeste alfel si cand este vorba si de balti diferite e mai greu de zis cum trebuie sa nadesti ca trebuie sa vezi singur CAT si CUM trebuie sa nadesti in functie de "mersul baltii" si al pestelui .

o zi buna ! ....si ar trebui sa deschidem un topic cu "povestiri din concursuri" si strategii alese ;)

Din intamplare la primul concurs intre membrii, cel pe echipe, am pescuit chiar in stanga ta.
Ai uitat sa spui ca atat eu cat si colegul meu de echipa Teddy am ajuns la o ora dupa ce concursul incepuse si la 2 ore dupa ce se nadisera deja locurile. Intr-adevar in prima noapte ai prins peste si noi nu am avut nici o captura. Dar sa spui ca a doua zi n-ai mai nadit este chiar gogonata. Uiti ca ai aruncat vreo 20 sau mai multe de SBOMB-uri cu bile si pelete. In schimb eu si Teddy am nadit cu cobra cateva kg de bile. Rezultatul a fost ca la finalul concursului am ajuns pe locul 3.
Bilele au fost tot frankfurter, dar reteta noastra si ne-au adus 9 sau 10 capturi, nu mai stiu ce cantitate in doar 20 de ore, deoarece am inceput sa prindem de sambata de la pranz si concursul s-a terminat duminica la 10.
Mai uiti o chestie ai fost cap de stand.

Nu trebuie sa inventezi chestii ca sa spui ca ai retete de boiliesuri. Nimeni nu contesta ca retetele tale sunt bune, s-a dovedit ca prind peste mult si mare. Dar lauda de sine nu prea este buna.

Asteptam retete noi de la tine. Cand vrei sa faci lucruri bune iti reuseste.

Sus

MesajScris: 19 Dec 2010, 20:46 
Neconectat
Admin GL

Citeste mai bine ;)

am zis ca nu am nadit pe "poteca" nu ca nu am nadit deloc. (ia mai citeste cu ATENTIE)

Te rog fi mai atent ;) ....mai ales cand afirmi ca zic "gogonate" X(

ps. oricum eu vroiam sa iasa in evidenta ca daca nu nadesti CAND trebuie si UNDE trebuie degeaba ai ce-a mai buna nada . ;;) . Daca voi intelegeti ca ma laud...scuzee dar nu asta-i intentia.

Sus

MesajScris: 19 Dec 2010, 22:37 
Neconectat
Admin GL

Nu stiu ce a fost la acel concurs dar din ce am citit aici ma vad nevoit sa ii dau dreptate lui Iulian. Motivul pt care fac acest lucru este ca el a pus in acet topic retetele pentru bile deci nu vad unde ar fi interesu sa minta. Oricum ar fi aceste bile fiecare si le poate face acum si sa traga o concluzie.

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 09:25 
Neconectat
Admin GL

;;) . Dupa cum am zis s/a facut o confuzie ca am zis ca nu am nadit in punctul X si s/a inteles ca nu am nadit deloc .

Hai sa va mai povestesc inca o intamplare tot pe Chiroiu4 unde a fost un concurs intre membrii clubului de 36 ore intitulat " veterani contra tinere sperante " ---Sa nu o luati ca o lauda si sa urmariti stilul si strategia .

Am extras standul si am cazut cap de stand la dig c1 dar loc slabut cotat de mine ca trebuie sa treaca peste trei standuri pestele si trebuia sa exploatez locul la maxim si sa prind cam tot ce era in dig.(se pescuia cu 6 lansete de stand doua de veterani unde eram si eu si doua de tinere sperante )

Era pentru prima oara cand foloseam bile tari de frankfurter si aveam ceva emotii dar am zis sa incerc :D .

Am taiat bile in doua ,in trei ,jumatati si am pus si bile intregi in galeata si am mai adaugat pelete de cambula diferite dimensiuni si pelete de peste/pastrav si peste tot am turnat parte lichida ramasa de la bilele de franffurter..Am amestecat bine si am nadit cu SPOMUL cred ca 4 kg din prima :D . Am zis ca " ori suntem ori nu suntem golani" si nu am nimic de pierdut . Bun am nadit si pe urma ne-am pus pe gratare ,bautura si distractie pana pe seara cand dupa ce s/a inoptat a inceput recitalul . Tragea constant la toate lansetele si pestele se hranea haotic . vecinii din dreapta mea nimic ;;) cu totul ca monturile nu aveau mai mult de 20 metrii distanta intre ele . Pe firul de par puneam 4 jumatati de bila tare de 20 frankfurter si bagam "braduletul" in dipul ramas de la bile. Toata noaptea nu m/a lasat sa dorm si speram ca ziua sa ma lase sa ma odihnesc dar nu a fost asa . Dimineata au mai venit ajutoare in ambele tabere(veterani-tinere sperante) si chiar langa mine s/a asezat un coleg de club cu o lanseta . A lansat el langa monturile mele si a asteptat ,asteptat ,asteptat pana i s/a parut ciudat ca eu prind chiar la 7-8 metrii de unde lansa el si mi-a cerut o bila de frankfurter .A lansat si in cateva minute primul peste ,dupa inca vre-o 15 minute inca unul =)) . Vecinii din dreapta mea avea un singur peste cu 6 lansete si el cu una deja -i depasise . Bun ca sa nu o mai lungesc aici s/a vazut clar diferenta in calitatea bilelor si ce poate sa faca o bila de competitie . Nu are rost sa mai zic cat s/a terminat meciul dar dupa ce i-am drogat pe frankfurter vecinii mei nu au mai prins nici un peste .

Strategia a fost simpla prin nadire masiva si asteptat sa/si faca efectul dar nestiind cum reactioneaza la o nada noua bazata numai pe fainuri de peste am riscat ca puteam strica locul . Eu pana ca s/a intamplat atunci nu eram asa convins ca pot face bilele asa diferenta dar mi-am schimbat parerea de atunci .

O zi buna si Stefane ar trebuii sa facem un topic nou cu "povestiri nemuritoare" ca topicul asta sa-si atinga scopul propus de mine de retete. Eu nu pot muta :-\

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 13:35 
Neconectat
Admin GL

CIB :
iulian petre :
marius6251 :
multumim pentru retete, dar spune si modul cum le-ai folosit (nadit) pentru a avea rezultatele de care vorbesti.

------------

E greu de zis cum anume am nadit ca asta este in functie de cum "mananca" pestele , cantitatea de peste in balta si multe altele .

o sa ma limitez doar la balta Chiroiu4 unde in toamna au fost doua concursuri intre membrii clubului si am venit sa vad daca merge frankfurterul aici . Apa era inca calduta asa ca am ales sa nadesc mult cu bile tari pentru ca in fata aveam o "poteca" pe care trec crapii si nu vroiam sa-i las sa treaca mai departe la ceilalti concurenti . Am luat o galeata si am inceput sa tai in ea bile tari in doua ,in patru si intregi (aproximativ 3 kg) Am adaugat si niste pelete de peste si am nadit cu SPOMUL ;) . Rezultatul a fost cel asteptat ca dupa vre-o 8 ore cand a intrat pestele am inceput sa prind constant dar am intretinut din cobra locul .Pescuiam cu doua bile tari de 20 frankfurter sau cu trei jumatati de bila . Vecinii din stanga (3 echipe) erau ca la spectacol :)) . A doua zi nu am masi nadit cu Spomul pe "poteca" ca batea prea tare vantul si nu mai ajungeam cu monturile acolo si a fost o greseala ca au inceput sa prinda si cei din stanga mea . IN fine am reusit sa pierd locul 1 la 2 kg dar mi-am ajudecat captura .

La o saptamana alt concurs intre membrii dar intre timp se racise foarte rau afara si apa era sloi. Culmea cad iar in zona unde pescuisem cu o saptamana in urma dar cu doua standuri mai in stanga .Deja credeam ca stiu ce-am de facut si am nadit exact la fel cum nadisem cu o saptamana inainte si astept ,astept trece ziua ,trece noaptea si nimic :-? . Nu-mi venea sa cred ca nu am prins nimic aproape 20 de ore si m-am bagat in cort ganditor .Stau in cort si ma gandesc ca nu cumva sa am in fata prea multa mancare si pestele sa se hraneasca timid si nu gaseste montura . Scot toate lansetele din apa ,schimb carligele de doi cu patru si pun momeli mici (raschetam bila de 20 in 12/14) si invelesc in putina pasta de bile . Lansez dar in zone unde nu am nadit si ma apuc pe asteptat .... :-w :-w dupa vre-o ora apare prima captura ,si inca una si inca una si inca una =)) si uite cum dupa 24 ore invat cum sa-l prind pe domnul crap in conditiile alea vitrege . Vecinii de stand nu au reusit sa prinda nimic dar puteam sa ma alatur si eu lor daca nu aveam o sclipire de moment :p . Am castigat locul 1 si ...iar captura :-* . Ti-am scris acesta mica poveste sa vezi ca de la partita la partida se nadeste alfel si cand este vorba si de balti diferite e mai greu de zis cum trebuie sa nadesti ca trebuie sa vezi singur CAT si CUM trebuie sa nadesti in functie de "mersul baltii" si al pestelui .

o zi buna ! ....si ar trebui sa deschidem un topic cu "povestiri din concursuri" si strategii alese ;)

Din intamplare la primul concurs intre membrii, cel pe echipe, am pescuit chiar in stanga ta.
Ai uitat sa spui ca atat eu cat si colegul meu de echipa Teddy am ajuns la o ora dupa ce concursul incepuse si la 2 ore dupa ce se nadisera deja locurile. Intr-adevar in prima noapte ai prins peste si noi nu am avut nici o captura. Dar sa spui ca a doua zi n-ai mai nadit este chiar gogonata. Uiti ca ai aruncat vreo 20 sau mai multe de SBOMB-uri cu bile si pelete. In schimb eu si Teddy am nadit cu cobra cateva kg de bile. Rezultatul a fost ca la finalul concursului am ajuns pe locul 3.
Bilele au fost tot frankfurter, dar reteta noastra si ne-au adus 9 sau 10 capturi, nu mai stiu ce cantitate in doar 20 de ore, deoarece am inceput sa prindem de sambata de la pranz si concursul s-a terminat duminica la 10.
Mai uiti o chestie ai fost cap de stand.

Nu trebuie sa inventezi chestii ca sa spui ca ai retete de boiliesuri. Nimeni nu contesta ca retetele tale sunt bune, s-a dovedit ca prind peste mult si mare. Dar lauda de sine nu prea este buna.

Asteptam retete noi de la tine. Cand vrei sa faci lucruri bune iti reuseste.

CIB..... fara suparare iulica are dreptate , a nadit mai ancoace de poteca .... ;)

...Cazacu Bogdan...... 0766.797.822 ...

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 14:35 
Neconectat
VIP GL

Salutari.
Inceputul acestui capitol, sincer Va spun se datoreaza unui mesaj privat pe care l-am adresat lui Iulica cerandui sa-mi transmita o reteta de boiliesuri, nici nu mai stiu care era, tari/solubile normale sau de competitie.
Raspunsul a venit prompt: o pun pe forum ca nu-i nici un secret.
Cred ca important este faptul ca exista persoane =:) care-si dau, si si-au dat tot interesul pana acum, in limita posibilitatilor, sa satisfaca multe dintre "mofturile" (fara suparare) noastre, "mofturi" la care multi dintre noi nu prea am "percutat" - si aici Iulica stiu ca ne intelegi pe fiecare in parte, unde este cazul bineanteles!
Totusi este bine sa avem un/niste repere, asa cum sunt ele considerate/judecate/vazute, dupa care sa ne ghidam in mica noastra aventura C&R - lista, cu toate controversele/opiniile/discutiile de rigoare.
Prieteni respectati - Va reciproc ca viata-i scurta si prietenia pretioasa.
Sa avem un sfarsit de an linistit si plin cu bucurii!!!

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 17:05 
Neconectat
Admin GL

maine reteta de "apa rece" (competitie )....urmeaza retete ieftine si bune in pescuit de placere ;)

Toate retetele sunt testate de mine si ca sa nu se inteleaga alceva eu nu vand bile ;)

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 17:07 
Neconectat
User nou

Multumim Iulian pentru reţete.
Indiferent daca reteta e completa sau nu, buna sau rea, e de laudat gestul . :ymapplause:
Cati pescari de pe forumuri posteaza retetele lor de boiliesuri cu care au avut succes ( la o adica nimeni nu este obligat sa-si divulge reteta aceasta fiind de cele mai multe ori rezultat al muncii si al sumelor mari de bani investiti).

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 17:19 
Neconectat
Admin GL

Retetele sunt complete si nu am de ce sa nu d/au tot .Cine ma cunoste stie ca eu chiar vreau sa ajut pescarii si chiar am format un club pentru acest lucru . Este o provocare pentru mine sa castig ca am fost mai bun nu pentru ca am avut o nada mai buna . Nada cumpara oricine dar cu "priceperea" e mai greu . Daca ma ajuta si pe mine cineva nu trebuia sa cheltui o gramada de bani pana sa/mi dau seama de multe lucruri care nu le spune nimeni . Nu sunt producator de nada , nu vand bile si nu am de ce sa pastrez secretele .

O sa povestesc si cateva esecuri la diferite concursuri care acum ma fac sa rad =))

Sus

MesajScris: 20 Dec 2010, 17:22 
Neconectat
Admin GL

kepsa :

Multam Iulica!
Poate ceva GY1 sau GY2? :D , :ymhug:

------------

Sunt retetele lui George si nu e frumos sa le divulg eu .

Sus

Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot

Reclama:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul