Ora este UTC + 2






Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Lapte de porumb
MesajScris: 08 Feb 2011, 10:58 
Neconectat
Green Lake Club
Avatar utilizator

Membru din: 03 Sep 2010, 11:11
Mesaje: 387
Am o intrebare: cu ce pot inlocui laptele de porumb pentru a face bile solubile dar sa nu fie dulce? Din cate am inteles (nu am gustat) laptele de porumb este dulce...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 12:05 
Neconectat
Green Lake Club
Avatar utilizator

Membru din: 03 Sep 2010, 11:11
Mesaje: 387
Care este procentul maxim de fainuri solubile in alcatuirea unui mix (lapte praf si faina de peste predigerata). Nu va inghesuiti cu raspunsurile ca rupeti usa.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 12:52 
Neconectat
Admin GL
Avatar utilizator

Membru din: 17 Ian 2010, 20:45
Mesaje: 6076
Localitate: BUCURESTI
:-\ :-\
La prima am raspuns vorba unui "nene" sa moara Titi .


Mai zic odata . orice stiu eu care inlocuieste "laptele de p . " este dulce ....am auzit niste legende cu guma de guar ..(daca se scrie asa ).

_________________
-MEMBRU FONDATOR Clubul Sportiv
FUDO HOOKS -Japanese technological perfection
tel: 0765.071.874


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 14:43 
Neconectat
Green Lake Club
Avatar utilizator

Membru din: 05 Apr 2010, 18:50
Mesaje: 1497
Localitate: Bucuresti
:)

_________________
Privesc mult si simt monstros
0721 724 456


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 14:50 
Neconectat
Green Lake Club
Avatar utilizator

Membru din: 03 Sep 2010, 11:11
Mesaje: 387
pai atunci mai vin cu una: cum fac bile fara sa le fierb si fara sa fie solubile (deoarece prin fierbere se distrug elementele nutritive)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 15:43 
Neconectat
Membru GL
Avatar utilizator

Membru din: 19 Ian 2010, 09:41
Mesaje: 904
lii3000 :
pai atunci mai vin cu una: cum fac bile fara sa le fierb si fara sa fie solubile (deoarece prin fierbere se distrug elementele nutritive)



La aburi

_________________
Dan Serban


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 16:08 
Neconectat
User GL

Membru din: 18 Ian 2010, 15:59
Mesaje: 382
Localitate: EFORIE NORD
lii3000 :
Care este procentul maxim de fainuri solubile in alcatuirea unui mix (lapte praf si faina de peste predigerata). Nu va inghesuiti cu raspunsurile ca rupeti usa.


Nu ai sa gasesti doi pescari cu aceleasi procente,laptele praf nu intra in categoria fainuri,faina predigerata cam 20 la suta depinde citi bani ai.Din cite vad ,tu vrei sa inveti putina teorie ,deci cu practica stai mai slabut,asta din ce ai postat.Cea mai buna metoda daca vrei teorie ,bigfish.ro,are la fiecare faina procentaje recomandate.Cum pui tu intrebarile,fara sa dai amanunte despre ce fel de mix vrei sa faci...e cam greu de raspuns,adica un anumit fel de lapte taie mixul,la fel si o cantitate mai mare de faina predigerata,poti supradoza,desi nu vad rostul,adaugind alte elemente pt.inchegare.Totul se leaga,ma refer la felul de a ti compune un mix,prin lectura pe bigfish a recomandarilor referitoare la produsul respectiv.
ps.nu te lasa :D

_________________
CS.GREEN LAKE

http://www.crapfan.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 17:07 
Neconectat
Admin GL
Avatar utilizator

Membru din: 17 Ian 2010, 20:45
Mesaje: 6076
Localitate: BUCURESTI
da raspuns corect ..la aburi . IN 2010 numai la aburi le-am facut si daca nu le ti foarte mult poti face un fel de solubile care tine mai mult .

_________________
-MEMBRU FONDATOR Clubul Sportiv
FUDO HOOKS -Japanese technological perfection
tel: 0765.071.874


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 17:46 
Neconectat
Green Lake Club
Avatar utilizator

Membru din: 03 Sep 2010, 11:11
Mesaje: 387
@ misu_sipanu

Sunt cateva tipuri de retete pe care as vrea sa le incerc si sa le compar in aceleasi conditii, pentru a-mi creea niste concluzii proprii:
1.
Mix:
Faina peste LT94 mix 3kg
Fructoza 0,5kg
Spartura fulgi de porumb 0,5kg
Monosodiu glutamat 0,2kg
Parte lichida:
Aroma Crab&N-butyric acid (SBS) 30ml
Aroma Tutti frutti (Nutrabaits) 40ml
Butyric acid (Vision Baits) 20picaturi
Lapte de porumb 1000ml
Apa plata 800ml

In aceasta reteta folosesc carne+dulce+foarte multa aroma. In plus spartura de fulgi de porumb are un efect interesant la suprafata boiliesurilor (se face ca o pojghita de miez de paine in apa)

2.
Faina de peste predigerata 1kg
Faina de peste LT94 2kg
Vitamealo 1kg
Gris 3kg
Faina de soia 1kg
Germeni de grau (dati prin rasnita) 1kg
Micropelete 1kg

parte lichida:
oua
Aminoacizi 500ml
ulei (pentru iarna) 500ml

Aceasta este reteta fara nici un fel de aroma adaugata.

3. si 4.
In ambele retete de mai sus voi inlocui partea de mix cu pelete date prin rasnita, si voi pastra partile lichide (pentru a putea fi comparate obiectiv)

5. Inca un mix pe baza de birdfood la care nu m-am gandit inca.

In urma a tot ceea ce vreau eu sa fac as vrea raspunsuri (din incercari proprii) la urmatoarele probleme:

a. solubile sau tari (daca solubile, de care: din lapte de porumb sau din ingrediente ca faina de peste predigerata)
b. Dulci (in sensul ca laptele de porumb adauga foarte mult dulce) sau sarate/picante sau mix intre dulce si carnuri
c. aromate sau fara aroma sau cata aroma
d. cu ingrediente de firma si scumpe sau fara
e. cu bile sau cu groundbait si seminte si plastice (sau doar in functie de anotimp) - adica pierd doar timpul cand as putea folosi batranul porumb :))
f. fishmeal/birdfood
g. ph-ul nadei functie de ph-ul apei


Da, stiu o sa radeti de mine, e ca si cum as incerca sa gasesc nada universala care sa prinda tot pestele din balta, astea sunt intrebari la care ar vrea toata lumea sa raspunda, imi trebuie vreo 10 ani ca sa rezolv toate dilemele astea intr-un mod realist, bla bla bla. Dar intre timp sper sa prind si ceva pesti, hehe.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 09 Feb 2011, 23:37 
Neconectat
User nou
Avatar utilizator

Membru din: 19 Apr 2010, 12:47
Mesaje: 26
lii3000 :
@ misu_sipanu

Sunt cateva tipuri de retete pe care as vrea sa le incerc si sa le compar in aceleasi conditii, pentru a-mi creea niste concluzii proprii:
1.
Mix:
Faina peste LT94 mix 3kg
Fructoza 0,5kg
Spartura fulgi de porumb 0,5kg
Monosodiu glutamat 0,2kg
Parte lichida:
Aroma Crab&N-butyric acid (SBS) 30ml
Aroma Tutti frutti (Nutrabaits) 40ml
Butyric acid (Vision Baits) 20picaturi
Lapte de porumb 1000ml
Apa plata 800ml

In aceasta reteta folosesc carne+dulce+foarte multa aroma. In plus spartura de fulgi de porumb are un efect interesant la suprafata boiliesurilor (se face ca o pojghita de miez de paine in apa)

2.
Faina de peste predigerata 1kg
Faina de peste LT94 2kg
Vitamealo 1kg
Gris 3kg
Faina de soia 1kg
Germeni de grau (dati prin rasnita) 1kg
Micropelete 1kg

parte lichida:
oua
Aminoacizi 500ml
ulei (pentru iarna) 500ml

Aceasta este reteta fara nici un fel de aroma adaugata.

3. si 4.
In ambele retete de mai sus voi inlocui partea de mix cu pelete date prin rasnita, si voi pastra partile lichide (pentru a putea fi comparate obiectiv)

5. Inca un mix pe baza de birdfood la care nu m-am gandit inca.

In urma a tot ceea ce vreau eu sa fac as vrea raspunsuri (din incercari proprii) la urmatoarele probleme:

a. solubile sau tari (daca solubile, de care: din lapte de porumb sau din ingrediente ca faina de peste predigerata)
b. Dulci (in sensul ca laptele de porumb adauga foarte mult dulce) sau sarate/picante sau mix intre dulce si carnuri
c. aromate sau fara aroma sau cata aroma
d. cu ingrediente de firma si scumpe sau fara
e. cu bile sau cu groundbait si seminte si plastice (sau doar in functie de anotimp) - adica pierd doar timpul cand as putea folosi batranul porumb :))
f. fishmeal/birdfood
g. ph-ul nadei functie de ph-ul apei


Da, stiu o sa radeti de mine, e ca si cum as incerca sa gasesc nada universala care sa prinda tot pestele din balta, astea sunt intrebari la care ar vrea toata lumea sa raspunda, imi trebuie vreo 10 ani ca sa rezolv toate dilemele astea intr-un mod realist, bla bla bla. Dar intre timp sper sa prind si ceva pesti, hehe.


Salut! Nici nu stii tu in ce te bagi daca vrei sa te apuci de constructie mixuri! O sa-ti tocesti creierii, o sa consumi o groaza de maculatura calculand procente de ingrediente si o sa arunci multi bani pe experimente ratate. Eu asa am facut! Dar daca chiar vrei sa pornesti pe drumul asta iata care este parerea mea:
Reteta 1: este ingrozitor de dulce, se va rula greu din cauza fulgilor, dozajul de aroma este triplu fata de cat ar trebui, amestecul de crab cu tuti-fruti este cel putin bizar. Sper ca mixul este un ready-made si nu este compus din 3 kg de faina de peste.
Reteta 2:Foarte mult gris, foarte multe micropelete, germenii de grau nu te ajuta cu mai nimic, uleiul din partea lichida este mult.
Eu cred ca daca chiar vrei sa-ti faci singur mixul (eu fac experimente de 3 ani si tot e greu!) incearca sa pleci de la cateva reguli:
- max 30% fainuri de peste sau de carne
- max 20% proteine lactice(caseine, lactalbumina, caseinat, wpc)
- max 50% birdfood(CLO, megablend, red band, robin red)
Dupa ce ajungi sa intelegi ce pui intr-un mix incepi sa jonglezi si cu alte ingrediente:
- faina de soia - max 20% - lian si nutritie
- malai - max 15% - ingredient de volum
- gris - max 15% - ingredient de volum
- alune macinate fin - max 15% - textura, atractie si nutritie (mai ales in birdfood-uri)
- albumina de ou si faina de sange - max 6 % - intaresc coaja si leaga mixul
- pudra de ficat, pudra de branza albastra, betaina, GLM - atractie
- faina de krill - max 20% - bile usoare pt.fund malos
Cam asta e inceputul in crearea unui mix. Dupa asta trebuie sa stii pt. ce perioada a anului este mixul: rece sau calda. Daca este pt.rece scazi fainurile de peste sub 20%, maresti proteinele lactice la peste 30%, folosesti cat mai multe componente solubile, arome pe baza de alcool, cat mai putin ulei sau chiar deloc si pescuieste cu bile solubile. Daca este pt.vreme calda ramai la procentele initiale, adaugi aprox.30 ml de ulei/kg mix si folosesti arome pe baza de ulei. Cam asta e cu mixul.
Pt.partea lichida eu folosesc: aminoacizi, ficat lichid, csl, melasa si aroma. Nu supradoza aroma! Nu te ajuta cu nimic. Aroma nu este importanta atat cat ai crede cat solventul ce sta la baza aromei si ajuta la dispersia semnalelor nutritive ale nadei. A, mai are un rol: amprenta olfactiva a nadei. Ex: Daca pe o balta se nadeste intens si pe termen indelungat cu bile cu aroma de Crab crapul, mancand bilele, ajunga ca in timp sa asocieze mirosul de Crab cu mancarea. Atat si nimic mai mult.
Celelalte intrebari:
- solubile pt.pescuit viteza, concursuri, ciortaniada si vreme rece iar tari pt.capturi.
- dulci pt.ciortani iar sarate/picante pt.peste mare
- cu aroma ti-am scris mai sus
- ingrediente cumpara de unde iti permiti atat timp cat sunt de calitate
- am pescuit si cu groundbait dar acum am trecut doar pe bile. e doar o chestie de preferinta personala
- am scris mai sus
- treaba cu ph-ul inca se disputa la nivele mult mai inalte dacat noi daca are importanta sau nu.
Spor la treaba!

_________________
"Unde am gresit? Unde am gresit?...ahaaa cu asta, eu, maine, voi prinde monstrul!"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 2010, 13:00
Mesaje: 00

Reclama:





 


Sus
 
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, alveo witaminy zdrowie witaminy

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România