Ora este UTC + 2






Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 10 Feb 2011, 19:47 
Neconectat
User nou
Avatar utilizator

Membru din: 19 Apr 2010, 12:47
Mesaje: 26
Hai sa iau ideile tale la rand ca vad ca nu ai inteles:
lii3000 :
1.Mixul primei retete s-a nascut in felul urmator: la un moment dat am citit un articol (nu mai stiu care, il voi cauta) in care una dintre idei era ca nu poti pune prea mult dulce intr-o nada. I plus, in tot ce am citit, dulcele ionizeaza in apa, modificant ph-ul (stii tu cu siguranta care este ph-ul apei in care pescuiesti pentru a stii in ce fel sa-l modifici?), iar crapul detecteaza aceste modificari de ph si le inspecteaza. Totodata am inteles ca sunt anumite arome pe care poti sa le supradozezi fara nici un fel de problema (mai ales arome pe baza de esteri) (nu supradozezi nicio aroma. supradozezi, cat te tine buzunarul, extractele naturale nu ceva chimic ca aroma). Iar fulgii de porumb creeaza o crusta "cool" pe suprafata boiliesului in timp (pana fac fulgii aia crusta cool trebuie mai intai sa treci de faza de rulare). Asadar, am vrut sa fac o bila cu gust de carne si cu gust dulce, cu o aroma principala (crabul) care sa mearga cu carnea, o aroma secundara (tutti fruti) care sa mearga cu dulcele iar ca bonus n-butiricul care pute de nu-ti vine sa crezi (trebuie sa gasesc un loc unde sa le fac pentru ca sotia e gravida hahaha - tot ce ii lipseste este mirosul de bile de 'casa').
2. Cea de-a doua reteta a fost gandita pe baza de carne fara nici un fel de adaos de aroma (foarte bine, idee de reteta pt.peste mare), iar grisul in exces este pentru a ajuta la rulaj (sa compenseze micropeletele si germenii de grau) (grisul este, in primul rand ingrediend de volum ieftin si, in al doilea rand, aport de carbohidrati. Grisul in exces nu te ajuta la rulaj de bile solubile iar la cele fierte o sa "ajute" la craparea lor cand or sa se usuce. La rulaj te ajuta alte ingrediente). Faina predigerata, vitamealo, germenii si peletele sper sa faca bila solubila chiar daca sunt fierte (peletele se folosesc, deobicei in varianta micro, la bile solubile pt.a creea un efect efervescent. La cele fierte efectul dispare). Iar legat de ulei (in principiu peste), tinand cont ca sunt 50ml la kg mix si uleiul este pentru iarna (nu se intareste cu temperatura), nu cred ca e in exces (pe apa rece uleiul de peste in exces, chiar daca este in varianta winterised tot va forma o pelicula de jur-imprejurul bilei ce nu va lasa sa iasa niciun semnal de hrana din ea. Vara, pe apa calda, uleiul tinde sa se ridice la suprafata, atragand crapii din toata coloana de apa. Mai mult decat atat, fainurile de peste, de soia, proteinele lactice, au deja uleiuri). Germenii de grau consider ca dau textura. Aceastsa bila (inclusiv partea lichida) asigura un continut de proteina de aprox 25-30% adica exact cat trebuie.

Legat de amprenta bilelor, iar sunt pareri pro si contra: unii spun ca le asociaza cu mancarea, altii spun ca in timp le asociaza cu pericolul (Corect, cu o completare: crapul asociaza bilele cu aroma respectiva cu pericolul doar pe baltile cu crapi putini, mari si prinsi de nenumarate ori). Deci, in orice privinta, plecand de la arome si pana la ph sunt pareri pro si contra. Tocmai de aceea am decis sa le incerc eu pe toate, chiar si ceea ce nu recomanda nimeni. (Foarte bine!)

@iulian - singura problema este ca nu cred ca poti macina peletele suficient de fin in asa fel constituie singure mixul. Altfel, mi se par sursa perfecta, doar au fost gandite pentru nutritia pestilor.

Oricum, parerea personala formata pana acum este urmatoarea: bilele pot fi formate foarte simplu si sa fie la fel de prinzatoare ca orice alta bila. Adica trebuie o baza (fishmeal sau birdfood) care sa asigure valoarea nutritiva, o textura (ceva seminte), si un agent de legatura cu sau fara aroma in functie de marimea pestelui dupa care te duci. Aminoacizii cred ca sunt esentiali doar in situatia in care e presiune foarte mare asupra pestelui (ex: concurs). Altfel, poti prinde foarte bine peste si cu mix de pelete plus bile ready-made (sparte si intregi) stropite initial cu ceva pentru activare. Dar asa suntem noi pescarii, ne place sa ne complicam, si sa uitam de mamaliga :)

Respect!

_________________
"Unde am gresit? Unde am gresit?...ahaaa cu asta, eu, maine, voi prinde monstrul!"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Lapte de porumb
MesajScris: 10 Feb 2011, 19:48 
Neconectat
User nou
Avatar utilizator

Membru din: 19 Apr 2010, 12:47
Mesaje: 26
lii3000 :
jack the ripper :
lii3000 :
Da, raspunsul tau ma pune un pic pe ganduri, insa nu mai mult decat semnatura ta...

N-am inteles ce ai vrut sa spui aici!



Raspunsul tau ma pune pa ganduri in sensul ca nu stiu daca sa ma chinui sau sa merg pe retete consacrate, iar legat de semnatura ta:

"Unde am gresit? Unde am gresit?...ahaaa cu asta, eu, maine, voi prinde monstrul!"

Asa voi ajunge eu dupa vreo cateva sezoane de teste. Sunt inginer, imi pare rau, e un pic mai greu cu exprimarea.


Tot Politehnica am terminat si eu.

_________________
"Unde am gresit? Unde am gresit?...ahaaa cu asta, eu, maine, voi prinde monstrul!"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 2010, 13:00
Mesaje: 00

Reclama:





 


Sus
 
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, alveo witaminy zdrowie witaminy

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România