Pun si eu citeva retete testate de mine si cu care am avut satisfactii mari,la arome fiecare poate pune ce aroma crede el. Pun la inmuiat 5 kg de porumb uscat intr-o galeata de 10 litri, pun peste el apa, cu cativa cm mai sus decat nivelul porumbului, adaug o jumatate de litru de palinca, 500-700g de melasa, o lingurita de sare, aminoacizi conform dozajului recomandat de producator (eu folosesc amino capsuni de la carp trend, 50g), atractant (eu folosesc atractant pentru porumb tot de la carp trend, 100ml), spirulina 10 mg. Boabele pentru carlig, le tin intr-un dip facut din 1 parte atractant pentru capsuni, carp trend si 1 parte palinca.
Alta reteta pentru primavara (apa rece)
5 kg de porumb uscat, apa cat sa-l acopere si completez pe masura ce scade, 50-60 g de praf de usturoi, aroma de usturoi (carp trend), 2-3 picaturi de ulei de piper (nutrabaits), 3-400 g melasa, o lingurita de sare, atractant spice (carp trend) 100g, spirulina 10mg. Merge foarte bine daca la 12 ore de la inmuiere il fierbeti 15-20 min.
Reteta de vara
5 kg de porumb, aroma (preferabil fructe/dulce) in functie de dozajul recomandat de producator, eu folosesc august sau crapi mofturosi de la carp trend dar poate fi orice aroma, 700g de melasa, o lingurita de sare, aminoacizi (amino capsuni, 60g), atractant dulce (amino attract sweet) de la carp trend, spirulina 10 mg,
Reteta de toamna
5 kg de porumb, aroma "grea", squid, scoica, peste (de orice fel), atractant (carp trend amino attract - animal), glm extract, o lingurita de sare, 300g melasa, spirulina 10 mg. Este o reteta excelenta pentru toamna, pana tarziu.
Puteti foarte bine sa folositi si boabele de porumb conservate care se gasesc in comert. Sunt foarte bune si s-au prins foarte multi crapi cu ele.
_________________ Iubiti si protejati *NATURA*cu tot ce tine de ea
|