In primul rand de unde facem rost de ea la un pret acceptabil? Am mai scris asta odata pe infopescar dar mi-a fost sters topicul, cica din gresala.
Cel ma ieftin am gasit-o la Hornbach, cu 5,5 ron/kg. Fata de ce preturi au magazinele mi se pare ok.
Pregatire: mai intai o las la inmuiat 24h in apa de balta. Tot timpul folosesc apa de balta pt ca cea de la robinet e tratata cu tot felul de chimicale, iar cea plata nu cred ca e vanduta cum a iesit ea din izvor. OK, dupa 24h o pun in oala sub presiune impreuna cu 1 lingura de sare grunjoasa/1kg, 1 lingura de praf de curry/1kg, 2 linguri de praf de chilli/1kg. Dupa ce incepe sa fiarba, adica cand incepe oala sa shuiere, o mai las 15 min. Dupa ce se raceste o pun intr-o galeata cu capac si o folosesc incepand cu ziua urmatoare.
Un truc care l-am invatat de la un pescar din Anglia e sa transform 1-2 kg de canepa preparata intr-un fel de spartura. Banuiesc ca majoritatea dispuneti de un blender. Se baga in blender cam 250g canepa si se toaca pana se transforma intr-un amestec cu consistenta unui groundbait. Dupa ce ati terminat toata cantitatea dorita puteti s-o puneti intr-o punga care se sigileaza si s-o bagati la congelator. Astfel se pastreaza o perioada destul de lunga. Doar scoateti-o cu o seara inainte sa plecati la peste sa se dezghete, pt ca altfel patiti ca mine, va uitati cum sta frumos in galeata si nu ai ce face cu ea.
Sper ca aceste randuri sa va fie de folos, sunt experientele mele legate de canepa nu ceva copiat de pe alte situri.
Toate cele bune, Mihai.