Ora este UTC + 2


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CUPA 2in1 Bila 2 19-21 aprilie 2019
MesajScris: 11 Dec 2018, 12:11 
Neconectat
User nou

Membru din: 31 Mai 2012, 00:09
Mesaje: 28
CUPA 2 in 1 - Editia II
DOUA CONCURSURI INTR-UNUL SINGUR
Organizator: Administratia Bila 2 si Clubul Sportiv APS
Perioada de desfasurare: 19 – 21 aprilie 2019
Locatia: Iazul Bila 2, in sistem "C&R"
Locuri disponibile : 26

Echipa de 3 concurenti
Taxa de participare : 300 lei

Clasament:
Se vor intocmi doua clasamente separate:
- un clasament Cantitate
- un clasament Calitate din 5 pesti

Pentru inscriere se plateste integral 300 lei pana pe data de 01 aprilie 2019. Plata nu se returneaza in caz de neprezentare a echipei la concurs.

Concursul incepe vineri 19 aprilie la ora 12 si se termina duminica 21 aprilie la ora 12 (daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui).
Prezenta pe balta se face vineri, 19 aprilie la ora 9.00.
Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor (extragerea numarului de tragere se face in ordinea efectuarii platii taxei de participare, apoi se trag standurile). Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.
Intre orele 10.00- 12.00 – accesul in stand, camparea si asezarea lansetelor pe suporti, pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi.
Ora 12 se da startul.

PREMII in joc:

CLASAMENT CANTITATE:
Locul I: 1500 lei + cupe + diplome
Locul II: cupe + diplome
Locul III: cupe + diplome

CLASAMENT CALITATE:
Locul I: 1500 lei + cupe + diplome
Locul II: cupe + diplome
Locul III: cupe + diplome

Captura concursului: cupe + diplome

Valoarea premiilor in bani este valabila doar pentru 26 echipe platitoare.


Atentie:
1. Premiul pentru captura concursului se acorda celui mai mare peste din concurs si poate cumula cu orice alt premiu.
2. Orice alte premii, in afara Capturii, nu cumuleaza.

REGULI DE CONCURS
1. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 18:00.
2. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi balta de concurs cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul administratiei baltii.
3. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
4. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.
5. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 20) si a sprayului dezinfectant.
6. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
7. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

NADIREA
8. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
9. Nu se poate folosi nada vie. Pentru nadire, este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
10. Bulgarii de mixuri preparate si lansate trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60 **.
11. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire, spomb-ul, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
12. Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 60mm si o lungime mai mare de 200mm.
13. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire) de la ora 16:00 pana la ora 09:00. In aceasta perioada se poate nadi cu bulgari de max 30 **.
14. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
15. Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.
16. Este interzisa detinerea de nada sau momeala vie in interiorul standului.

PESCUIT
17. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
18. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.
19. Se poate pescui cu plumb, plumb pentru pasta, momitor.
20. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.
21. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
22. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.
23. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m
24. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.
25. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
26.a. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
26.b. Nu este permis focul deschis in cort.
27. Nu este permisa intrerea in apa a concurentilor, decat pana la nivelul genunchilor si doar pentru scoaterea pestelui.
28. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.

CANTARIREA
29. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur).
30. Se cantareste orice peste din speciile punctabile, cu greutatea mai mare de 1,5 kg.
31. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului administratiei sau organizatorului. De asemenea nu se vor retine pestii vizibil mai mici de 1,5 kg.
32. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile sau peste mort.
a. la prima abatere, echipa este depunctata cu 1 PUNCT la clasamentul general si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg;
b. la a adoua abatere echipa este eliminata din concurs si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg.
Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor cantari si elibera pestii in cauza.
33. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina pescarilor, echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg.
34. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
35. La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Completarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
36. Pe foile de arbitraj, confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin stampila sau semnatura.
37.a. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
Cu o jumatate de ora inainte de cantarele oficiale, precum si in timpul acestora, nu se fac cantariri suplimentare.
Obligatoriu se va solicita cantarire suplimentara la un numar mai mare de 15 pesti sau la peste cu greutatea mai mare de 10 kg. Daca pestele in cauza nu are 10 kg se va repune in sac pana la urmatoarea cantarire.
37.b. Se pastreaza cate un singur peste intr-un singur sac de pastrare.
37. c. Daca echipa pastreaza mai mult de 15 pesti la un cantar si prezinta peste neviabil sau mort, atunci echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg.
37.d. Sacii de pastrare, cu pesti in ei, se vor tine scufundati in apa pe toata lungimea lor.
38. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa. Optional poate semna si un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
39. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune..
40. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantare ulterioare.
41. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
42. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
43. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

SANCTIUNI
44. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 20, 21, 23, 24, 26a, 26b, 27, 28, 31, 32a, 37b, 37d, 39.
45. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 9, 11, 16, 17, 18, 25, 32b, 33, 34, 37c, 40.
46. Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 2 puncte la clasamentul general si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment, cu exceptia punctelor 32b, 33

PUNCTAJ
47. Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe si se alcatuieste clasamentul pe CANTITATE.
Se puncteaza cantitatea de peste rezultata din suma celor mai mari 5 pesti si se alcatuieste clasamentul pe CALITATE.
48. Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea punctajului echipei, dupa afisarea clasamentului final. Sunt admise contestatiile scrise, care sunt insotite de copiile fiselor de arbitraj si care se fac in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.

CONTESTATII
49. Contestatiile privind deciziile de arbitraj, se formuleaza in scris catre coordonatorul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, contra unei sume de 200 lei. Organizatorul, impreuna cu administratia baltii, va analiza contestatia. Pentru constestatie neintemeiata suma nu se restituie
Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

ARBITRAJ
50. Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
51. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.
52. Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acestuia la verificari si eventuale contestatii.
53. Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
54. Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
55. Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.

DISPOZITII FINALE
56. Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
57. Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre directiile de pescuit marcate pe standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
58. Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
59. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste, daca au trecut mai mult de 24 ore. Administratorul isi rezerva dreptul de a intrerupe activitatea de pescuit in cazuri de vreme nefavorabila.
60. In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri. In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.
Asociatia Club Sportiv APS sau Administratia Bila 2 nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente.
In caz de eveniment / accident va rugam sa apelati numarul unic pentru situatii de urgenta 112, precum si seful echipei de arbitri.

Clubul Sportiv APS si Administratia Bila 2 va doresc FIR INTINS!

Unde se poate achita taxa :
1. George Tomescu 0727.220.686
2. Cont RO05INGB0000999904979928 Asociatia Club Sportiv APS


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 2010, 13:00
Mesaje: 00

Reclama:

 


Sus
 
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, alveo witaminy zdrowie witaminy

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România