booghy28 :
Eugen Dragnea :
Incerc sa postez eu un rezumat cat de curand (nu-mi sta capul acum ca sunt frant)...poate ma ajuta si pe mine cineva in schimb cu proportiile si granulatiile de cereale la mamaliga lu' Baboieru ca eram cu capul la ce intrebari sa-i pun si nu am fost atent la dozaje cand le-a prezentat .
50 % - malai de moara ( nu grisat )
25 % - spartura grau
25 % - spartura orz
Eu am inteles ca se amesteca 50 - 50 2 componente:
50% fiind malai de porumb "de tara" (nu grisat)
50% fiind un malai facut la moara din 50% porumb, 25% grau, 25% orz . Granulatiile putin diferite.
Sa zicem ca avem 1kg malai porumb, 1 kg combinat din porumb, grau, orz, am uitat exact cantitatea de apa initiala care se fierbe (2 l ? ).
Se fierbe bine amestecanduse 20 min (?), iar la sfarsit se "regleaza" consisitenta adaugand o cana de malai si o cana de apa (se incorporeaza in mamaliga fiarta din "ochi").
Pentru pastrare nu se recomanda a fi congelata.
Cateva intrebari:
* Se pune sare? Daca da, cat?
* Daca adaugam la sfarsit niste seminte diverse, am inteles ca ele trebuie pregatite in prealabil si dupa ce fierbe mamaliga complet atunci le adaugam. Corect? Un pumn de semnite este suficient?
* Care sunt conservantii care eventual esti nevoit sa-i folosesti:
-pentru mucegait
-pentru .... nu am retinut. Eventuale denumiri si unde pot fi gasite?
* Dupa ce fierbe, care ar fi conditiile de impachetare, racire, pastrare ideale?
Eu o sa incerc luna asta si sa vad ce iese. Nu vreau sa adaug arome fiindca nu le vad rostul in mamaliga, mai ales la inceput. O sa incep cu o mamaliga simpla. L-am trimis pe taica-miu la moara sa-mi aduca si malai simplu si un combinat din porumb, orz, grau .
Astept pareri si in special corectari. Data viitoare promit ca scriu
EDIT:
1. Am inteles ceva, sau sunt complet pe din-afara?
2. Am citit in multe locuri ca oamenii dupa fierbere adauga betaina. Se merita? Stiu ca se adauga dupa, fiindca in timpul fierberii se pierd proprietatile betainei.