florin p :
imi pare rau eu am doar 3 echipate cu care dau..
ati vb cu dl george mihaila?
aveti careva "chestia"aia pe care o bagi pe tubul antitangle si prin plumb,ca sa poti trage firul prin ele?sarma aia otelita...
daca da sa o luati cu voi..
in rest eu m-am pregatit asa:
-pelete de somon si de peste(de la dl banuta)
-bile solubile de s&o de 15mm(tot de la dl banuta)
-niste bile tari de carne cred,nu stiu de care sunt,dipuite in s&o
-pop-uri de s&o mici si mai mari
-bile solubile de la "presidente"
dau la interceptie,in scara,3 lansete...
asta e strategia,sper ca acolo pana in cabana sa fie apa mica ,deoarece la ce caldura este se incalzeste apa mai repede si iese la papa..
citat de pe crapmania ,autor mircea gheran,despre o partida de noiembrie pe greaca:
" ...forfac scurt legat cu carlig nr. 8, solubile 1016 de 16 ** si MHLM pe naditor. Am ajuns sambata dimineata pe balta si ne-am apucat de pescuit in 30 de minute. Primul peste care a tras a avut 1 kg, dupa care a inceput o serie de trasaturi de nu mai stiam pe ce lanseta sa pun mana. Hopa, mi-am zis.Am pus forfac mai lung legat cu carlig nr. 4. Bile tari de 20 ** si trasaturile s-au rarit. Am nadit, iar pe la ora 17 a venit prima trasatura serioasa, un crap de 12.28 kg. Un semn ca dulapiorii se hranesc foarte bine . S-a lasat apoi seara si frigul. In timpul noptii am mai avut 4 crapi cu greutati intre 4 si 6 kg.
"
Am eu Florine sarma otelita! Cu toate ca nu cred ca o sa-ti fie de folos, vedem noi.
Da, la crap mare pe Greaca, din spusele lui Gabi (si din emisiunea cu Mosaru) trebuiesc bile tari de 20 - 24 ** si ... o "mica" punga cu pelete! El folosea cambula si nu mai stiu ce!?! Carne oricum!
Eu o sa folosesc Squid - Octopus & Black Pepper de la Arsinel dipuite in ... ai sa vezi tu, sunt curios daca da ceva randament! I le-am aratat lui Bogdan si zicea ca sunt bune de mancat, din pacate nu am decat vreo 20 de bucati.
Bilele tari de carne dipuite in s&o sunt bune de pus in carlig, le incercam si in saculet cu pelete.
O montura cu pop-up de S&O o sa fac si eu + saculet. Tot la interceptie, tot in scarita depinde de loc, de facut/intretinut paturi de nada nu-si are rostul pentru o partida asa scurta, zic eu, doar cateva bile aruncate pe loc dupa fiecare lanseta pusa pe vad.
Eu sunt exceptia de la regula, o sa arunc una si la adancime mai mare daca este posibil.
Important este sa fie vreme frumoasa si sa schimbam cat mai multe idei si impresii, asa se invata, nu?